Известие

Collapse
No announcement yet.

Спукана колекторна кутия 155TS 1.7

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Спукана колекторна кутия 155TS 1.7

Спука ми се колекторната кутия тя е пластмасова , веднъж е спуках и ми я залепиха уж добре но след 3месеца пак. Дали не друг проблема или е от кутията . Някой ако имал подобен проблем да сподели и ако е закупувал тази част колко ще ми струва и от каде от Пловдив съм и карам на безин.

Alfa 155 1.7 TS- 115hp климатик и JBL sound

Мойта я лепих 2 пъти. И тя беше пластмасова от 1,7 двигател -вероятно за по-лесно монтиране на кихалка (за детонациите- карам на газ). После си я смених с алуминиева от Краси Рангелов - madboy. По-добре открий защо се пука колектора. успех.
    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Re: Спукана колекторна кутия 155TS 1.7

Първоначално публикувано от ssvenci
      Спука ми се колекторната кутия тя е пластмасова , веднъж е спуках и ми я залепиха уж добре но след 3месеца пак. Дали не друг проблема или е от кутията . Някой ако имал подобен проблем да сподели и ако е закупувал тази част колко ще ми струва и от каде от Пловдив съм и карам на безин.
      и аз имах същия проблем-смених я с алуминиева преди година и сега е добре.гръмна при запалване-1.8 тс

Comment

имам алуминиев колектор от 155 1.8

Comment

Първоначално публикувано от 75 2.0 turbo
          един вапрос :...
          Пластмасовия колектор само на 1,7 ли се слага?
          Hell Yeah!

Comment

Имам пласмасов от 1.7 ако ти трябва пиши
            ALFA ROMEO 155 T. SPARK 1.7 8V

Comment

Първоначално публикувано от turbi
              Първоначално публикувано от 75 2.0 turbo
              един вапрос :...
              Пластмасовия колектор само на 1,7 ли се слага?
              не виждал съм и 1.8 с такъв колата е на мли клиент и е от последните 155 с верижен мотор но какво значение има това

Comment

железото си е желзо некак си по добре ми стои
                Hell Yeah!

Comment

Ако има вазможност да се сложи метална ще е по добре.Дадох поръчка в Динехпрес в пловдив но ми казаха че нема да е скоро, вече минаха 4 седмици можело да са ги спряли ot производство.
                  Та накой ако продава такава метална кутия добре ако не пластмасова ще я купя.
                  обиколих доста морги само на карловско шосе не съм бил, но и там ще проверя.

Alfa 155 1.7 TS- 115hp климатик и JBL sound

Comment

провери ли по моргите .....
                    Alfa Romeo 155 просто не е автомобил за "средностатистическия" шофьор, а за спортно амбицирани "шпорачи" и маниаци на италианската марка. АЛФА РОМЕО 155 Silverstone

Comment

Питай Краси Рангелов. На мен той ми даде.http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=3804
                      И метална ще стане ,само ти трябват нови маншони- пластмасовия колектор е спо-малки отвори от алуминиевия.
                      166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

метални колектори се слагат на първите версии. после чичко фиат казва "мно скъпо бе" и слагат пластмаси.
                        моята естествено е изключение и е с пластмаса. интересното е че преди имах често детонации но не успях да я пъкна само се измъкваше от маншоните и смучеше въздух. научих се на тъмно при -10С да разхлабвам скобите и да намествам кутията за 2 минути
                        разгледай я добре дали там където е лепено не пропуска или да не смуче въздух през някой маншон. от самосебеси неможе да се пука. а може всъщност ако е посукана и седи под напрежение, ако е така отпусни долните болтове, натъкми хубаво колекторите (гумичките да спазват извивката си) наблягайки на 1 цилиндър и после натегни болтовете.
                        '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
                        '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Първоначално публикувано от alf
                          . от самосебеси неможе да се пука. а може всъщност ако е посукана и седи под напрежение, ако е така отпусни долните болтове, натъкми хубаво колекторите (гумичките да спазват извивката си) наблягайки на 1 цилиндър и после натегни болтовете.
                          Колега, откъде бъркаш, за да отпуснеш въпросните болтове?!
                          Аз за да стигна до там, ми се струва, че се налага да свалям гофрираната тръба, свързваща дебитомера и дроселовата клапа... и пак си е пълен шит*
                          AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                          Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Първоначално публикувано от Z:)m
                            Колега, откъде бъркаш, за да отпуснеш въпросните болтове?(
                            мани го - той е бил гинеколог
                            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                              мани го - той е бил гинеколог
                              още съм - но само любител
                              иначе кво ти пречи да го свалиш - аз свалих и тръбата с дюзите и дебиломера и маслен сепаратор и све - тъкмо повод да поизчистиш мазгата
                              иначе може ама трябва да ги знаеш къде са, да имаш германска нервна система, и както вече знаеш гинеколожки пръсти... да и часовникарски инструменти
                              '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
                              '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Working...
                              X